Sertai Kami Di Facebook

  Dapatkan info dan promosi terkini
  Atau Sila Tunggu 20 Saat...!!!
background
Mbiz slider for your pleasure
background
Mbiz slider for your pleasure

From Zero To Hero

Bersama-sama kita menjadi yang terhebat.

background
Mbiz slider for your pleasure

Jumpa Kami, Tanya Kami

Temui kami, berbincang dengan kami, kami akan membantu anda untuk mengembangkan rangkaian perniagaan anda.

background

Learning To Change Yourself

You can not change the season

But you can change yourself .

Read more
background

Akhirnya Impian Menjadi kenyataan

Hargai diri anda kerana anda adalah insan yang sangat berjasa kepada orang sekeliling anda.

background

Selamat Datang Ke GoPlusNetwork.

goPlus Network

Pelbagai manfaat kesihatan minyak Argan

Pelbagai manfaat kesihatan minyak Argan

Date: 10-2-2015


Share to facebook

5 Pelbagai manfaat kesihatan minyak Argan yang membantu anda mencari dan menarik perasaan

Minyak Argan menawarkan banyak faedah-faedah yang indah. Ia mengekalkan rambut anda indah dan sihat, menyihatkan kulit dan liang-liang anda, menguatkan kuku anda, menenangkan otot anda dan berfungsi sebagai agen anti-radang seperti anti-allergic.
Penggunaan minyak argan telah merebak sepenuhnya dari barat daya Maghribi ke banyak kawasan lain di dunia. Kelebihan tidak gagal untuk kebanyakan orang, terutamanya perempuan, jadi tidak hairanlah ia sering digelar minyak keajaiban yang. Berikut adalah beberapa manfaat minyak argan yang benar-benar akan astonish anda dan juga akan memastikan anda Cari dan rasa indah:
Ia akan memastikan rambut anda cantik dan sihat
Kerana ia sangat tinggi kuantiti sterol dan kandungan tinggi asid lemak dalam minyak argan, ia mengekalkan rambut anda dalam keadaan yang indah. Berikut adalah manfaat minyak argan yang indah untuk rambut anda:
* Ia membantu untuk menjaga rambut anda yang berkilat. Tidak seperti minyak yang berbeza, minyak argan cekap bersinar rambut seseorang individu tanpa meninggalkan rasa yang berminyak.
* Ia reconditions rambut yang tidak bermaya, mudah pecah dan rosak. Kerana minyak argan mampu meresap terus ke dalam rambut dan kunci dalam kelembapan anda, ia menyuburkan rambut untuk masa yang lebih lama, memulihkan mengeringkan serta rambut yang rosak dengan cekap.
* Ia penjaga rambut anda dari faktor-faktor yang merosakkan. Minyak Argan meteraikan rambut anda dan penjaga dari kecederaan matahari, dan aspek-aspek lain yang termasuk bahan kimia rambut dan juga haba dari menggayakan dan perming seterika.
* Ia boleh membantu mencegah kelemumur dan gatal kulit kepala. Oleh meneruskan anda rambut dan kulit kepala yang lembap, minyak argan boleh berkesan memerangi kelemumur dan gatal kulit kepala kerana kulit kepala yang kering.
* Meningkatkan dirawat warna rambut. Dengan mencampurkan warna rambut anda dengan argan minyak atau menggunakan ia sebagai yang dingin selepas makmal, minyak argan boleh meningkatkan warna rambut anda dan pastikan ia sentiasa berkilat.
Ia membantu mengekalkan khasiat daripada rambut anda
Lebih sihat, kulit lebih hebat didapati agak melalui minyak argan. Menggunakan minyak argan pada kulit anda akan memberikan anda manfaat-manfaat kesihatan yang berikut:
* Melembapkan kulit anda. Minyak Argan menembusi kulit, hydrates ia, serta melembapkan dengan keluar membuat kulit anda berminyak.
* Ia boleh membantu pemulihan parut dan meregangkan tanda. Kandungan Vitamin E yang tinggi, ditambah dengan kandungan triterpenoid, minyak argan yang membantu dalam merawat sel-sel kulit seperti parut, stretch marks, ketidaksempurnaan, serta masalah kulit yang lain.
* Ia melindungi kulit daripada cahaya matahari kecederaan. Sama seperti minyak argan yang membantu untuk menjaga rambut anda, ia lebih-lebih lagi perisai kulit anda dari kerosakan luar, terutamanya yang merosakkan sinar matahari, menghalang terbakar matahari, dehidrasi kulit, dan juga garis dan kedutan.
* Ia berfungsi dengan berkesan sebagai anti-penuaan minyak pati. Minyak Argan mengandungi vitamin E yang tinggi, asid ferulic, dan unsur-unsur polifenol yang melaksanakan sebagai bahan anti-penuaan. Minyak Argan juga boleh membantu mengelakkan tanda-tanda amaran awal kematangan dengan mengekalkan epidermis sendiri dari kemerosotan matahari dan juga menjaga sendiri epidermis yang lembap.
Ia menguatkan kuku anda
Minyak Argan adalah benar-benar diketahui meningkatkan kuku serta menjauhkan mereka dari membelah dengan mudah. Ia boleh digunakan untuk menjaga kuku mudah pecah dan, bersama-sama dengan penggunaan berterusan, ia mengekalkan kekuatan kuku anda sendiri.
Ia menenangkan otot
Penat dan juga sakit otot tisu mungkin juga mendapatkan bantuan daripada argan minyak betul-betul selepas tindakan sengit, termasuk sukan dan pelbagai kerja-kerja yang sukar. Gosok turun minyak argan yang bercampur-campur dengan lemon dalam kawasan yang terjejas Pemanas yang berikut tangan di atas api terbuka.
Ia bertindak sebagai elemen anti-radang serta anti-allergic yang baik
Terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, minyak argan diiktiraf untuk mengurangkan jangkitan serta masalah yang datang dengan keadaan perubatan, termasuk psoriasis dan ekzema. Polyphenols dan asid linoleik dalam minyak argan melaksanakan sebagai faktor-faktor anti-radang. Minyak Argan boleh juga diambil secara lisan untuk membantu ubat artritis.
Minyak Argan adalah minyak ajaib, sesungguhnya. Ia faedah anda dalam dan keluar, membuat anda kelihatan cantik di luar dan berasa sihat di dalam.


 

Join Us Now!!!